Anne's side

Jeg er født i 1933 i Moselund.

Min første skoledag 10. april 1940, var dagen efter at Tyskerne gik ind i Danmark, så man var bange for alle de flyvemaskiner, så glæden ved første skoledag udeblev.

Jeg gik i 2 år hos frk. Nielsen, som var helt fredelig. Vi var udrustet til at tage imod hvis Tyskerne skulle komme på besøg. Indenfor døren stod en kasse fra gulv til loft med sand. Så kom jeg i 3. klasse hos lærer Mortensen. Han var en ønskelærer, behjælpelig og rar. Den sidste time hver dag var hos lærer Nedergård. Han var bestemt men retfærdig.

I 1952 blev jeg gift i Engesvang Kirke, med Peter Nielsen. Vi fik to børn:

Liselotte, født i 1958 i Silkeborg

Helle, født i 1963 i Silkeborg

Jeg er nu hjemmegående "arbejdsløs" men synes det er udmærket, hvis unge kan få en plads i stedet for mig. Jeg begyndte jo tidelig på arbejdsmarkedet. Mosen lå jo lige udenfor, så på det første billede jeg har set af mig selv står jeg midt i tørvene og når man ellers blev sikker på benene begyndte man at rejse tørv. Jeg har arbejdet til jeg blev 55 år, på fabrik og 22 år i forretning.

Vi har fået  to børnebørn pigerne Christina og Maria Kårup Rasmussen. Vores ældste datter Lotte Kårup Rasmussen er sælger for P. Blicker i Kolding og vores yngste Helle Præst Nielsen, arbejder inden for naturmedicin.Anne & Peter med Lotte og Helle

Et rigtig godt billede af Anna, Peter, Liselotte og Helle. Jeg har billedet fra mors fotoalbum, men ved ikke hvor og hvornår det er taget. De ser glade og afslappede ud - så jeg gætter på det er hjemme hos dem selv.
TILBAGE