lektion 22 - få billedet til at hæve sig over baggrunden
 
Photoshop Elements 6 er anvendt
   
 
 
 
 
Billedet her af "Den røde bro" viser en dejlig aftenstemning lige før solnedgang, men det virker en smule fladt, men ved at lægge en skygge på, virker det som om det hæver sig over baggrunden.
 
1.
Begynd med at finde farvekoden på den baggrund billedet skal vises på. Hvis det er en hjemmeside, finder du "Sidens farve og baggrund" sådan hedder det i KompoZer, som er anvendt her. Klikker på baggrundsfarven og aflæser Hex koden - i dette tilfælde hedder den  #1A1A1A .

   
2.
Når du har åbnet dit billede i PSE, laver du først et ekstra lag ved at klikke Ctrl + J
 
   

   
   
3.
Nu skal billedet have en ramme og det laver du i Image >  Resize  > Canvas Size - indtaster bredden på rammen - her har jeg valgt 3,5 cm
 

 
 
4.
Nu skal farvekoden sættes ind og du klikker med V museknap på den firkantede farveknap ud for Canvas Extension Color (herover) - og vinduet der åbner skriver du 1A1A1A i det rektangulære område under farvekanalerne nederst til højre (herunder) - klik OK og nu har dit billede fået en ramme - men det kan du ikke se her fordi rammen har samme farve som baggrunden.

   
 
 


 
 
 
Nu skal vi have det til at hæve sig over baggrunden og det gør vi ved at tilføre en skyggevirkning.
   
5.
Åbn  Effects i højre side og vælg All. Nu scroller du ned til ca midten og vælger skyggen High (udvendig). Dobbeltklikke med V museknap og vupti nu ser det sådan ud.
Rammen ser du stadig ikke fordi den smelter sammen med baggrunden - men kun skyggevirkningen, der får det til at virke tredimensionel. 
 
 
TILBAGE