Lektion 24 - sådan slipper du krokodillen løs i mosen
   
Photoshop Elements 6 er anvendt
 
   
   
   
   
Herunder ser du 3 billeder, som hver for sig ikke er noget at skrive hjem om...
   
   
   
TræetVandetog en søvnig krokodille jeg fandt på nettet til free dovnload


Krokodillen skal fritlægges - så den passer bedre ind i omgivelserne.

Se evt. om fritlægning i Lektion 5
 
   
 
 
 1
 Først skal billedet med træet beskæres karftigt i bunden, så man kommer tættere på toppen. Når det er færdig behandlet klikker jeg Ctrl +  A  + C og nu ligger træbilledet i udklipsholderen.
 
       
 2
 Dernæst åbnes billedet med vandet og når det er klar klikker jeg  Ctrl + J for at oprette et ekstra lag.
   
 3
 Nu klikker jeg Ctrl + V for at indsætte træbilledet fra udklipsholderen - nu ligger træbilledet som et ekstra lag ovenpå vandbilledet og det  ekstra lag.
   
 4
 I Layers oversigten i højre side er  der nu tre lag og de 2 kan justeres med både Opasity og de forskellige filtre i Drop Up menuen.
 
 5
 Jeg har brugt Overlay, Multiply og Darker Color. Når jeg er tilfreds med resultatet er jeg klar til at indsætte krokodillen som jeg har fritlagt  og markeret.
   
 6
 Jeg har klikket Ctrl + A + C og den indsættes nu med Ctrl + V og jeg hiver i hjørnerne til formatet passer til omgivelserne.
   
 7
 Nu skal farven på dillen tilpasses resten af billedet. Det gør jeg i Enhance > Hue / Saturation. Sæt flueben i Colorize nederst til højre i  induet.
 Nu trækker jeg skyderen ved Hue mod højre til jeg finder den farve der passer bedst - er de for kraftige, så dæmp dem med Saturation  skyderen og juster lyset så det passer.

 
 Nu begynder det jo at ligne noget - men krokodillen synes ikke helt integreret i omgivelserne. Det hjælper at tilføje lidt skyggevirkning.
 
 8
 Marker laget med krokodillen og gå i Effects menuen til højre. Træk skyderen ned til ca midten og vælg Udvendig skygge - Low -  og dobbeltklik på den. Nu er der kommet skygge på dyret og det virker mere ægte.
   
 Det er jo spændende at arbejde med - og giv endelig ikke op, fordi det ikke lige lykkedes i første omgang. Bare hæng i og prøv igen og igen  - tilsidst lykkedes det og man lærer noget hvergang.