Lektion 41 - dråbe fotografering
   
Egon's kamera: Canon EOS 40 D er anvendt samt beskrevet værktøj
   
 
 
   
 
Egon Østergaard fortæller hvordan et dråbebillede bliver til - egentlig ikke en lektion men nogle fine tips - og nok heller ikke lige for begyndere, men har du flair for teknik og kan lide at eksperimentere, så er der virkelig noget at hente her hos den uofficielle Danmarksmester i dråbefotografering Egon Østergaard.
   
   

   
Egon skriver:

Jeg har brugt et par dage på dråberne, hvor arbejdet foregår i min kælder hvor opstillingen kan blive stående og ikke i køkkenvasken, hvor der skal ryddes op når det går allerbedst.
 
Baggrunden:
Et stykke hvidt karton som jeg har klippet lange spidse takker i og har hængt det op under en lampe og belyst den på en mørkeblå baggrund. Derefter har jeg taget et billede af skygge spillet, printet det ud og hængt det op bagerst i opstillingen.
 
Dråbenedslaget:
Under dråbenedslaget er anvendt lignende klippearbejde, men her i en hel cirkel (se herunder). Jeg har lavet to, en rød og en hvid og lagt dem oven på hinanden,lidt forskudt, så begge farver kan ses.
   
 
Håndlavede effect filtre

 
   
Optagelsen:
er foretaget i mørke og med kameraet sat på bulb, så det er blitzen der bestemmer eksponerings- hastigheden.
En trigger udløser kameraet når dråben rammer lyskeglen som triggeren udsender Jeg har mange billeder hvor ”paraplyen” er meget større, men jeg faldt for dette billede hvor dråben har fået en fin hat på med en sød rød top :-)
 
Triggeren har min søn lavet og hjulpet mig med at installere. Den skal aktiveres ved hver eksponering, den åbner kameraet, der står på bulb (der skal være mørkt i rummet) og samtidig sender en lyskegle ud, som derefter bliver brudt af den første dråbe og først nu bliver blitzen aktiveret og kameraet lukker og eksponeringen er sket.
Triggeren er forbundet med blitz og kamera. Der går et lille stykke tid fra lyskeglen bliver brudt til dråben kolliderer med en anden, derfor skal eksponeringen forsinkes og det klarer triggeren også og indstilles manuelt med trin på 1/1ooo sek. Jeg bruger 2 stk.eksterne blitz, en på hver side af kameraet.Som du kan se er der ikke de store udgifter til materialer, forudsat selvfølgelig at du har kamera og blitz.  En bradepande, en plastpose med vand og en snor til en krog i loftet - og en god portion tålmodighed, så kan du gå i gang.


Rigtig god fornøjelse med dråbefangeren .
 

 
TILBAGE