Lektion 5  -  fritlægge - 1
 
   Photoshop Elements 6
   
 
 
   
   
FRITLÆGGE - 1 - Magnetic tool
FRITLÆGGE - 2 - Magic Extractor
   
   
   
Jeg vil gerne have fritlagt den lille Fanøpige, fra den rodede baggrund - og kopiere hende ind i et andet billede.
   
Jeg vælger værktøjet "Magnetic lasso tool" og går igang med at markere Fanøpigen. Værktøjet sættet selv kontrolpunkter men HUSK at du kan slette et punkt og gå tilbage ved at klikke "Delete".  Du kan også selv sætte et punkt ved at klikke med venstre museknap.


Nu kan man fintune markeringen med funktionen Refine Edge - jeg klikker på knappen Refine Edge over vinduet og nu åbner dette vindue og jeg vælger disse indstillinger - prøv dig frem med andre indstillinger. Med Contract / Expand får du markeringen tættere på figuren - eller  længere væk.
                               

Når markeringen er tilfredsstillende - går jeg op i menuen Select og vender markeringen ved at klikke "Inverse" - nu er det baggrunden der er markeret.Nu klikker jeg "Delete" og vupti - nu er den rodede baggrund væk.
 
   Nu skal fritlægningen finpudses og jeg klikker "Inverse" igen for at markere figuren og klikke Ctrl + C - nu er figuren kopieret ind i udklipsholderer.  

Nu laver jeg en ny blank fil i samme mål File > New > Blank file med hvid baggrund og her indsætter jeg figuren fra udklipsholderen ved at trykke Ctrl + V - nu skal kanterne nemlig pudses af og det gør jeg ved at forstørre til 300 % og bruge  viskelæder- værktøjet "Eraser Tool" og male kanterne fine.

Hvis du er kommet til at tage en bid af figuren, må du evt. reparere det med værktøjet "Clone stamp tool".
Nu aktiverer jeg laget med figuren og klikker Ctrl + C for at kopiere figuren ind i udklipsholderen.

Herefter åbner jeg det billede hvor jeg vil have Fanøpigen indsat - nemlig på Fanø strand.

   
   

   
   

Klikker Ctrl + V for at indsætte  Fanøpigen og tilpasser størrelse og placering.


Nu kan jeg gemme mit arbejde i Photoshop formatet PSD - og gemme begge lag, hvis jeg senere skulle fortryde, eller vil arbejde videre med det. Ellers bare gemme i JPG og billedet er klar til webbrug eller print.

Der er andre måder at gøre det på, men denne syntes jeg er ret let. Evt. kunne man blot lægge billedet af Fanøpigen ind ovenpå strandbilledet og så male baggrunden væk med "Eraser Tool", men denne måde giver mere kontrol.Skriv gerne et par ord i GÆSTEBOGEN hvis du har haft glæde af denne lektion.

   
TILBAGE