Lis's side... 

Jeg er født i 1931 og døbt Karen Vera Elisabeth Würtz.

Jeg er født i Kampestenshuset, et dejligt roligt sted nede ved mosen. Jeg var dejlig lige fra starten, så jordemoderen ville have mig med hjem, hun var fra Kragelund, men bedste kunne jo godt se jeg var noget særlig, så den gik ikke.

Jeg boede kun de første syv år hjemme, men husker da lidt. Den dejlige skumringstid, når vi hyggede os ved kakkelovnen, og om aftenen når vi spillede forskellige spil. Om sommeren var vi med mor i mosen og rejse tørv, og vi havde altid gedene med og dem kunne jeg malke, mon jeg kan det endnu?  Så var vi i kartoflerne og til sidst strøelsen, og det var tit dårligt vejr og mændene der også arbejdede der, sagde gerne til mor om vi da ikke skulle hjem, for de syntes ikke de kunne være bekendt at gå hjem før os. Hvad husker jeg så mere, jo vi lavede alletiders bolcher i panden med margarine og havregryn, det var altid når mor ikke var hjemme, og kom mor uventet kom det hurtigt ud af vinduet.

SKOLEN

Jeg gik syv år i skole, hveranden dag i gl. Engesvang. De første to år ved frk. Nielsel, de næste fem ved lærer Nedergård og den sidste time ved lærer Mortensen. Så havde vi håndgerning ved frk. Nielsen, blandt venner kaldet frk. Tippe. Hun var en meget nobel dame, med lang urkæde om halsen, som der blev rykket meget i når gemferne blev lidt usaglige. Så tredje klasse ved Nedergård, ahn var en meget rank herre, der hver dag til morgen sang og spillede violin. Mortensen er der ikke meget at skrive  - andet end han var rødhåret.

Jeg flyttede op til Dea og Kruse før de blev gift, de boede i det lange hvide hus mellem Moselund og Engesvang, (det er revet ned nu). Jeg havde det godt, måske for godt, for Kruse og mig kunne altid finde ud af det.

Så tjente jeg ved Mette Henriksen og var med Dea i mosen, kørte dynd op ved Kruses tørveværk nede på Holten. Derefter tjente jeg i Aarhus og da jeg var femten 


begyndte jeg at sy i Ikast. Der var jeg så heldig at møde Olfert og vi blev gift den 20-4-1951. Vores bryllup blev holdt ved Dea og Kruse, men forinden havde vi fået Flemming som blev født ved Dea og Kruse. Så flyttede vi om til Klara og Aksel. Derfra til Anders Isen, hvor Tonny blev født. Så fik vi selv hus på Fundervej i Engesvang og i 73 købte vi sommerhus "På mosen". Men det blev så for meget at holde, da Olfert havde dårlig ryg, så vi solgte huset i Engesvang og købte lejlighed i Bording og flyttede derop i 1981 og det passede os udmærket og nu vi er på efterløn bor vi i lejligheden om vinteren og "På mosen" om sommeren og det nyder vi begge to, vi har det så godt, og nu har Verner, vores kære svoger, lige lavet varmt vand "På mosen" så nu kan vi både blive vasket og få vasket op. Tak for det Verner.

Vi fik to børn:

Carl Flemming Lauritzen, født i 1950 i Moselund.

Tonny Würtz Lauritzen, født i 1956 i Engesvang
Dette dejlige billede af Lis og Olfert er fra min søster Kirsten's konfirmation.

Vor kære Lis er ikke blandt os mere. Vi mistede hende i juni 2004.

TILBAGE